Un rezumat de două paragrafe al textului ar fi:

Textul oferă sfaturi despre cum să organizezi camara într-un mod eficient pentru a economisi spațiu, timp și bani. Depozitarea alimentelor în funcție de tipul lor este o metodă eficientă pentru a găsi mai ușor alimentele și a economisi spațiu. Priorizarea folosirii alimentelor care expiră mai repede ajută la evitarea risipei și la economisirea banilor. De asemenea, se sugerează utilizarea rafturilor superioare pentru obiectele rar folosite, eliberând astfel spațiu pe rafturile inferioare pentru alimente și alte obiecte mai des utilizate. Este important să ții cont de instrucțiunile de depozitare ale fiecărui tip de aliment pentru a prelungi durata lor de valabilitate și a evita risipa.


Stiai ca o camara bine organizata te ajuta sa economisesti spatiu, timp si bani?
Daca aranjezi corect alimentele din camara, vei reusi sa iti pastrezi bucataria ordonata si organizata si sa le depozitezi mai eficient.

De asemenea, vei economisi bani, asigurandu-te ca alimentele pe care le ai nu expira si vei evita achizitionarea de alimente inutile si, in cele din urma, vei economisi timp, stiind dintr-o privire ce ai inainte de a-ti planifica meniurile si de a intocmi urmatoarea lista de cumparaturi.

Stim ca fiecare casa este diferita, iar locul in care depozitezi alimente suplimentare poate varia in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie.

Fie ca este vorba de doua rafturi sau de un dulap de sus pana jos, te putem ajuta sa obtii acea ordine mult dorita.

In acest articol iti dezvaluim cateva trucuri care iti vor duce spatiul de depozitare de la haos total la ordine absoluta.

Organizeaza in functie de tipul de alimente

Fiecare aliment vine cu o serie de instructiuni de folosire si, de cele mai multe ori, se dovedesc utile.

De exemplu, ai putea fi tentat sa depozitezi cateva borcane de dulceata in frigider, insa, ele pot sta, foarte bine, pe un raft in camara.

O camara adecvata ar trebui sa fie intunecata, cu sistem de ventilatie si de aerisire si in proximitatea bucatariei, poate chiar o anexa a acesteia.

In acest fel, nu vei mai aglomera dulapurile sau rafturile din bucatarie cu alimente neperisabile sau greu perisabile.

Asadar, pune conservele langa conserve, legumele langa legume si alte tipuri de ambalaje, unele langa celelalte.

De exemplu, faina si zaharul pot sta alaturat, dar ambalajele de plastic nu pot sa interfereze cu ele.

Prioritizeaza folosirea alimentelor usor perisabile

Daca acorzi atentie acestui aspect, vei vedea ca supermarketurile si chiar si magazinele mai mici stocheaza alimentele care expira mai repede mai aproape de cumparatori decat de spatele raftului.

Aplica acelasi principiu si in camara ta. Pune in apropierea usii legumele, iar, in partea din spate, borcanele cu dulceturi, compoturi, muraturi etc.

Dupa ce mergi la cumparaturi si aduci acasa alte noi alimente, uita-te si la data de expirare. Apoi, ai grija si aranjeaza-le astfel incat sa le folosesti mai intai pe cele care expira mai repede.

Foloseste rafturile superioare pentru obiectele rar folosite

Cu cat ai mai multe rafturi, cu atat este mai bine. Spatiul mare intre rafturi nu permite depozitarea prea multor obiecte.

Nu toate camarile sunt construite la fel, dar, daca si a ta e la fel, si totusi, vrei sa o folosesti la maximum pe a ta, adapteaza-te.

Cea mai buna varianta e sa plasezi pe rafturile superioare, obiecte mai rar folosite, cum ar fi un set de farfurii bune, o carafa de vin mai speciala, un platou primit de la prieteni dragi, si pe care le folosesti la ocazii speciale.

Depoziteaza pe rafturile inferioare obiectele grele

Daca esti unul dintre cei care au o camara mare, iti recomandam sa lasi lucrurile cele mai grele pe rafturile inferioare (sticle de apa, lapte, cartofi…). Astfel nu vei mai cere ajutorul ori de cate ori ai nevoie sa muti un lucru care are o greutate considerabila.

Dupa cum se poate observa, cu produsele potrivite si putina rabdare, o camara organizata este un vis usor de realizat.

Si nu uita ca secretul mentinerii ordinii este ca totul sa fie vizibil si accesibil, astfel incat sa poti localiza ceea ce ai nevoie in cateva secunde.

Organizeaza in functie de tipul de alimente

Unul dintre secretele unei camere bine organizate este sa depozitezi alimentele in functie de tipul lor. Astfel, poti pune conservele langa conserve, legumele langa legume si alte tipuri de ambalaje unul langa celalalt. De exemplu, faina si zaharul pot sta alaturat, dar ambalajele de plastic nu trebuie sa interfereze cu ele. Aceasta metoda te ajuta sa gasesti mai usor alimentele pe care le cauti si iti permite sa economisesti spatiu.

Prioritizeaza folosirea alimentelor usor perisabile

Pentru a evita risipa de alimente si pentru a economisi bani, este important sa prioritizezi folosirea alimentelor care expira mai repede. Aseaza legumele sau alte produse perisabile in apropierea usii camerei, astfel incat sa fie la indemana ta. In partea din spate a camerei poti depozita borcanele cu dulceturi sau muraturi care au o durata mai lunga de valabilitate. Asigura-te ca verifici mereu data de expirare a alimentelor si consuma-le inainte ca aceasta sa expire.

Foloseste rafturile superioare pentru obiectele rar folosite

Daca ai mai multe rafturi disponibile in camera ta, profita de ele pentru a depozita obiecte pe care le folosesti rar. Pe rafturile superioare poti pune un set de farfurii bune, o carafa de vin mai speciala sau un platou primit de la prieteni dragi. Aceste obiecte pot fi folosite la ocazii speciale si nu este necesar sa le ai la indemana tot timpul. Astfel, vei elibera spatiu pe rafturile inferioare pentru alimente si alte obiecte mai des utilizate.

Aceste sfaturi te vor ajuta sa organizezi camara intr-un mod eficient, economisind spatiu, timp si bani. Este important sa mentii ordinea si sa tii cont de instructiunile de depozitare ale fiecarui tip de aliment pentru a prelungi durata lor de valabilitate si a evita risipa.

5 thoughts on “Cum organizam corect o camara?

  1. Acest articol mi-a captat atentia prin descrierile detaliate ale fiecarui parfum Utique mentionat. Am apreciat ca autorul a inclus notele olfactive si cum se potrivesc diferitelor personalitati si momente ale zilei. Cu siguranta voi lua in considerare achizitionarea unui parfum Utique dupa ce am citit acest articol.

  2. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat istoria brandului Utique si cum s-au dezvoltat de-a lungul anilor. Este impresionant sa vad cat de mult s-au extins si cat de multe premii au obtinut. Articolul m-a convins sa incerc si eu produsele lor in viitor.

  3. Articolul este foarte interesant, oferind informatii utile despre produsele de lux disponibile pe piata. Imi place ca autorul a subliniat calitatea si originalitatea brandului Utique. De asemenea, am apreciat faptul ca au fost prezentate si opiniile clientilor, ceea ce m-a ajutat sa-mi formeze o parere mai clara despre produsele lor.

  4. Am fost impresionat de modul in care autorul a abordat subiectul dezvoltarii personale si a oferit sfaturi practice pentru imbunatatirea vietii individuale. Mi-a placut faptul ca articolul a inclus exemple concrete si studii de caz care au demonstrat eficacitatea strategiilor propuse.

  5. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra dezvoltarii personale. Ideile prezentate sunt foarte bine argumentate si au un impact pozitiv asupra cititorilor. Sunt de acord cu ideea ca fiecare persoana ar trebui sa investeasca in propria dezvoltare, pentru a atinge succesul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *