Descoperă sfaturi practice pentru a-ți petrece vacanța împreună cu prietenul tău necuvântător. Planificarea unei călătorii cu animalul de companie necesită atenție și pregătire pentru a le asigura confortul și fericirea. Alege o destinație prietenoasă cu animalele, vizitează medicul veterinar în prealabil, impachetează consumabilele necesare și folosește un transport sigur.

Sfaturi practice pentru un concediu alaturi de animalul tau de companie preferat
Calatoriile cu animale de companie pot fi o experienta interesanta si plina de satisfactii. Fie ca planuiti o calatorie cu masina, ca urmeaza sa urcati intr-un avion sau sa explorati noi destinatii, excursiile cu animale de companie necesita o pregatire si o atentie atenta pentru a le asigura confortul, siguranta si fericirea pe drum.

Cautati optiunile de transport care accepta animalele de companie, analizati locurile de cazare si orice cerinte sau restrictii specifice la destinatie. Unele hoteluri, companii aeriene si cai de transport au politici si reglementari specifice cu privire la animalele de companie, asa ca este esential sa adunati toate informatiile necesare in prealabil.

Iata ce trebuie sa stii inainte ca tu si insotitorul tau cu patru picioare sa plecati la drum.

Alegeti o destinatie care accepta animalele de companie

Cand planificati o calatorie cu pisica sau cainele, asigurati-va ca alegeti o destinatie care accepta animalele de companie. Ultimul lucru pe care il doriti este sa va tineti animalul de companie inchis intr-o cutie, in camera de hotel, tot timpul. Exista o multime de activitati care accepta animalele de companie pe care le puteti face in vacanta. Luati in considerare localizarea unor plaje care accepta animale de companie, parcuri nationale, restaurante.

Nu uitati sa acordati intotdeauna prioritate sigurantei si confortului animalului de companie atunci cand calatoriti si planificati din timp si pregatiti-va pentru orice documentatie sau vaccinari necesare.

==Vizitati medicul veterinar

Inainte de a calatori, duceti-va prietenul necuvantator la medicul veterinar pentru un control si pentru a va asigura ca este la curent cu toate vaccinurile si medicamentele necesare. Calatoriile internationale vor necesita, de obicei, un certificat de sanatate special furnizat de un medic veterinar. Adresati-va medicului veterinar pentru sfaturi specifice nevoilor animalului de companie si aduceti cu voi copii ale dosarelor de sanatate ale acestuia.

Daca animalul de companie devine anxios cand calatoreste, medicul veterinar va poate recomanda ajutoare sau suplimente calmante. Daca este necesar,acesta va poate prescrie adevarate medicamente anti-anxietate. Aceste medicamente seamana mult cu cele luate de oamenii care simt teama de zbor si functioneaza intr-un mod similar.

Este imperativ sa discutati cu medicul veterinar despre sanatatea si nivelul de stres al animalului de companie inainte de a calatori cu el. Uneori, cel mai bun lucru este sa-ti lasi animalul de companie acasa cu un prieten de incredere sau la o gradinita de caini daca sanatatea sau anxietatea i-ar face calatoria prea stresanta.

Impachetati consumabilele necesare

Impreuna cu propriile lucruri, impachetati tot ce va avea nevoie animalul de companie pentru calatorie:

Zgarda sau ham cu identificare – comanda astfel de accesorii noi, de aici
• Daca animalul de companie are un microcip, asigurati-va ca informatiile sunt actualizate
• Lesa
• Boluri/vase
Hrana pentru animale de companie si gustari
• Apa
• Medicamente si istoricul medical recent, inclusiv dovada vaccinarilor
• Jucarii pentru animale de companie 
• Saci de gunoi sau o cutie de gunoi de calatorie
• Paturi pentru animale de companie
• Transportor sau lada
• Trusa de prim ajutor pentru animale de companie
• O lista de medici veterinari din apropierea destinatiei alese (inclusiv o clinica de urgenta deschisa 24/7)

Daca calatoriti cu avionul, aduceti un transportator aprobat de o companie aeriana. Daca calatoriti cu masina, utilizati un dispozitiv de retinere sau un transportator pentru a va pastra animalul de companie in siguranta in timpul conducerii. 

Pentru o vacanță reușită cu animalul de companie, asigură-te că destinația aleasă permite prezența acestuia și planifică activități compatibile. O vizită prealabilă la medicul veterinar este esențială pentru a te asigura că toate vaccinurile și documentele sunt în regulă. Impachetează consumabilele necesare, inclusiv hrană, apă, medicamente și trusa de prim ajutor. Asigură-te că animalul tău de companie călătorește în condiții de siguranță, fie cu un transportor sau dispozitiv de reținere în mașină, fie cu un transportator în avion.